Mag iedereen zomaar een lening aanvragen?

Ga je een lening aanvragen? Dan is het belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare aanbieder die goede voorwaarden en een mooi rentebedrag biedt. De voorwaarden en rentepercentages verschillen per kredietverstrekker, dus het is belangrijk om de aanbieders met elkaar te vergelijken. Geld lenen is altijd prijzig, maar door goed op te letten bij wie je de lening afsluit, kan je er wel voor zorgen dat je een zo goedkoop mogelijke lening afsluit. Daarbij moet je ook eerlijk naar je eigen financiën kijken. De lening dient namelijk in een  bepaald tijdsbestek afbetaald te worden, kun je jezelf niet houden aan deze afspraak dan kun je in grote financiële problemen komen.

Wanneer mag je een lening aanvragen?

Als je een lening aanvraagt, wordt je aanvraag altijd gecontroleerd. Je krijgt niet zomaar het geld op je rekening gestort en dat is maar goed, anders zouden steeds meer mensen financieel in de problemen komen en meer geld opmaken dan ze werkelijk hebben. In sommige gevallen wordt de aanvraag van een lening ook daadwerkelijk afgewezen. Dit zijn enkele redenen waarom je aanvraag voor een lening afgewezen kan worden:

  •       Je hebt al een negatieve BKR-notering;
  •       Je hebt een bijstandsuitkering;
  •       Je hebt een werkloosheidsuitkering;
  •       Je woont niet in Nederland.

Met een Wajong-uitkering, arbeidsongeschiktheidsuitkering of een nabestaandenuitkering is het overigens wel mogelijk om een lening te krijgen, al kunnen er wel extra voorwaarden worden gesteld door de kredietverstrekker. Met een lichte BKR-notering kan je in de meeste gevallen ook gewoon een lening afsluiten, al worden ook in dit geval vaak extra voorwaarden gesteld.

Kies de juiste leenvorm

Tijdens het vergelijken van de kredietverstrekkers op overstappen.nl zal je twee verschillende leenvormen tegenkomen, namelijk de persoonlijke lening en de doorlopend krediet lening. Wil je een lening aanvragen om een bepaalde financiering door te voeren? Bijvoorbeeld voor een nieuwe auto, een verbouwing aan je woning of het vernieuwen van de keuken? Dan sluit een persoonlijke lening het beste aan op je wensen. Je krijgt in één keer het gehele bedrag dat je leent op je rekening gestort waarna je het geld in maandelijkse termijnen gaat terug betalen. Deze leenvorm is ook vaak goedkoper dan het doorlopend krediet. Heb je een financiering op het oog maar weet je nog niet hoeveel dit gaat kosten? Dan is een doorlopend krediet handiger. Het doorlopend krediet is een flexibele vorm van lenen. Dat betekent dat je tussentijds je lening kunt verhogen, tot je het kredietlimiet hebt bereikt. Uiteindelijk betaal je alleen rente over het bedrag dat je daadwerkelijk leent.

Frederik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *