Houtenpanelen voor interieurbouwers

Als interieurbouwer is het belangrijk dat je over hoogwaardig materiaal beschikt waarmee jij iedere klus eenvoudig kan uitvoeren. Doordat iedere klus anders is kan je niet of nauwelijks gebruik maken van hetzelfde afmetingen. Bij de meeste klussen die interieurbouwers ervoeren, wordt er gebruik gemaakt van hout. Doordat sterk, hard en eenvoudig te bewerken is, is het een van de betere materialen om te gebruiken. Eikenhouten panelen zijn vaak de basis van verschillende klussen. Of je nou een kast, een bed, keukenkastjes of een tafelblad wil maken, houten panelen kunnen hiervoor niet ontbreken. Doordat eikenhout van oudsher een van de goedkopere houtsoorten en eenvoudig te bewerken is, kies menig interieurbouwer hiervoor.

 

Wat kan je er allemaal mee maken?

Zoals eerder aangeven zijn er tal van mogelijkheden waarvoor houten panelen gebruikt kunnen worden. Doordat houtenpanelen in elkaar verweven worden, is het mogelijk om langere oppervlaktes te creëren. Hierdoor kunnen kastdelen of massieve tafelbaden uit één geheel bestaan. Ook hier bestaan de meeste creaties uit verschillende afmetingen. Door de houten panelen op maat te laten zagen, passen de gedeeltes perfect in elkaar. Hierdoor hoeft de interieurbouwer zelf geen stuk van de panelen af te zagen. Vooral door versplintering is het daardoor aan te raden om eiken panelen op maat te laten zagen.

 

Houten panelen worden ook wel timmerpanelen of massief plaatmateriaal genoemd. De timmerpanelen en massief plaatmateriaal bestaat uit massief verlijmde elementen. Door deze verlijming is het mogelijk om de panelen in lange lengtes en breedtes te bestellen.

 

Het verschil tussen de houtsoorten

Naast eikenhout zijn er nog andere houtsoorten die verkrijgbaar zijn in houten panelen. Zo is beukenhout en notenhout ook zeer gewild én geschikt voor diverse doeleindes. Op basis van de eigenschappen van deze houtsoort kun je eenvoudig een gewenst houtenpaneel bestellen. Het verschil zit naast de structuur van de houtsoort ook in de kleur en eigenschappen. Waar eikenhout vaak versplinterd, is dat niet het geval bij beukenhout. Daarbij wordt beukenhout vaak gebruikt voor het aanleggen van trappen. Notenhout heeft een veel donkere kleur, waardoor het een luxe uitstraling geeft. Doordat het aanbod vaak geringer is, is de prijs van notenhout dan ook duurder.

Frederik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *