De leukste games om dit jaar eens te spelen

Dat er steeds meer mensen gamen, is een feit waar we niet omheen kunnen. Waren het vroeger alleen jongens van een bepaalde leeftijd die het als hobby hadden, inmiddels zie je dat bijna iedereen ooit weleens een spelletje speelt of heeft gespeeld. Natuurlijk spelen producenten daar op in, want er is voor iedereen wel een game verkrijgbaar die past bij zijn of haar behoeftes. Misschien moet je na een lange werkdag wel een beetje stoom afblazen met een vechtspelletje, allicht wil je je hersenen kraken met raadsels of misschien wil gewoon lekker een potje voetballen op je computer. Wat je reden om te gamen ook is, er is dus altijd wel een spel voor jou. Maar wat zijn nu de leukste games om dit jaar eens te spelen? We zetten er even een aantal voor je op een rij.

Anno 1800


De eerste tip die we je graag willen meegeven is het spel Anno 1800. Het spel kwam in april 2019 uit voor de PC en is gemaakt door Ubisoft. We komen vlak voor de start van de industriële revolutie terecht. Een periode waarin er in vrij korte veel grote dingen gebeuren die de rest van de komende geschiedenis zullen beïnvloeden. Jij krijgt in Anno 1800 de kans om hier invloed op uit te oefenen. Je moet een rijk bouwen. Hoe je dat doet, is volledig aan jou. Ben je iemand die houdt van de vrijheid van zijn of haar burgers of schuilt er diep in je stiekem een onderdrukker? Hoe ga je om met de snelle veranderingen, zowel op politiek, technologisch als maatschappelijk gebied? Het maakt Anno 1800 een game die een soort combinatie is tussen spellen als de stad bouwer Sim City en Age of Empires. Je hebt op veel dingen invloed en de game zelf ziet er prachtig uit. Hoe dan ook, Anno 1800 mocht zeker niet ontbreken in dit artikel met de leukste PC games van dit moment. Ben je nou meer een man of vrouw van de toekomst? En speel je dus liever games die zich in deze toekomst afspelen? Check dan eens de spellen Anno 2205 en Anno 2070. Deze games zijn van dezelfde makers. Ook hierin ben je verantwoordelijk voor het opbouwen van een stad.

Red Dead Redemption 2


De game Red Dead Redemption 2 kwam in oktober 2018 uit voor de Playstation 4 en de Xbox One. Het werd gelijk een enorm succes. De makers achter de game zijn de mensen van Rockstar, dezelfde makers als van de Grand Theft Auto games. Een jaar na de release op deze spelconsoles, in november 2019, kwam er ook een versie voor Windows uit. En dat was goed nieuws, want ook de gamers op de PC verdienen het om deze fantastische game te kunnen spelen. En de makers konden hierdoor extra uitpakken, want de grafische mogelijkheden van PC’s zijn nu eenmaal vaak nog hoger dan die van gameconsoles, mits je de juiste hardware hebt natuurlijk. Het spel speelt zich af in het Wilde Westen. Een tijd waarin premiejagers, kolonisten, spoorwegen, geweld en expansiedrift de dienst uitmaken. Jij kruipt in Red Dead Redemption 2 in de huid van het personage Arthur Morgan en mag in een immense open wereld uitzoeken wat je wilt doen. Je bent onderdeel van de bende onder leiding van Dutch van der Linde. Jullie doel is om zoveel mogelijk geld bij elkaar te ‘verdienen’ om op deze manier de problemen te kunnen ontvluchten. Het is een heerlijke game, zowel op de PC als op een gameconsole als de Playstation 4 en Xbox One. Je kan vrij rondlopen, een beetje vissen, een beetje paardrijden door de schitterende natuur en dan zelf beslissen welke uiteenlopende missies je allemaal doet.

Frederik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *