Betrouwbaar printen met een Ultimaker S3

Als het gaat om de Ultimaker S3, dan is betrouwbaarheid één van de eerste woorden die naar boven komt. Dit heeft natuurlijk te maken met de manier waarop de fabrikant de nieuwste techniek heeft toegepast in deze 3D printer. Het is goed om eens te bekijken wat dit allemaal heeft opgeleverd. Aan de hand daarvan is het voor een consument of ondernemer een stuk gemakkelijker om te bepalen of dit model het type printer is dat gezocht wordt. Er zijn dan een aantal zaken die er een belangrijke rol in spelen. Let op het volgende.

Grip op het proces

De belangrijkste voordelen van de Ultimaker S3 zijn te vinden op het gebied van het printproces. Daar heb je namelijk meer grip op dan ooit. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop active bed levelling is in te zetten. Dit zorgt dat je printopdracht optimaal verloopt zonder fouten en problemen. Ook op andere vlakken bieden de innovaties voordelen. Let bijvoorbeeld eens op de manier waarop met filament flow wordt omgegaan. Dit is belangrijk om gedetailleerd te kunnen printen. De sensors in het apparaat houden dit allemaal goed in het oog. Daardoor is het lekker werken als gebruiker ervan.

Werken met de profielen

De Ultimaker S3 is bovendien een voorbeeld van hoe de fabrikant met je meedenkt. Het is bijvoorbeeld belangrijk om er zeker van te zijn als ondernemer dat je de printer kan gebruiken op een manier die jou profijt levert. Daarom zijn er bijvoorbeeld allerlei profielen te gebruiken. Deze profielen zijn allemaal uitvoerig getest door de fabrikant. Op die manier kan je dus al snel direct aan de slag met het apparaat. Dit komt de kwaliteit van de producten die je maakt natuurlijk ook allemaal sterk ten goede. Vooral bij professioneel gebruik is dit natuurlijk erg sterk van belang.

Optimaal gebruik van software

Niet alleen de printer zelf maakt de Ultimaker S3 een sterke keuze. Ook de zaken die eromheen hangen zijn van groot belang. Het is bijvoorbeeld zo dat er gewerkt wordt met specifieke software die de printer nog beter laat functioneren. In dit geval gaat het dan om de Ultimaker Cura-software. Daarmee kan je alles doen wat je voor ogen hebt. Het maakt het zelfs mogelijk om de gehele productie in eigen hand te houden op deze manier. Met de software is dit dan gemakkelijk op een goede manier aan te sturen. Dit maakt het wel heel aantrekkelijk.

Bezoek onze website voor meer informatie over sla printer

lyter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *