Bescherm je oren met de juiste gehoorbescherming

Ben je een doe-het-zelver, houd je ervan om concerten te bezoeken of beoefen je een schietsport, dan is gehoorbescherming essentieel. Je oren komen veel bloot te staan aan geluiden die te hard zijn en die je gehoor kunnen beschadigen. En ook al merk je daar nu nog weinig van, het is niet de bedoeling dat je gehoor op latere leeftijd achteruit gaat. En in veel gevallen zijn oordopjes dan niet genoeg.

Wanneer heb je gehoorbescherming nodig?

Volgens de Arbo is gehoorbescherming verplicht als de dagdosis van het geluid gemiddeld boven de 85 dB komt. Het is het beste om je oren te beschermen bij een volume van 80 dB of meer. Dit is namelijk het punt waarop het gevaar voor lawaaislechthorendheid begint. Als je bescherming aanschaft voor je oren, dan kunnen deze het volume naar maximaal 80 dB verlagen, zodat je nog steeds gewoon kunt horen. Er zijn ook andere situaties waarin gehoorbescherming goed uitkomt. Misschien heb je een snurkende partner of houd je van motorrijden. Gehoorbescherming is niet alleen nodig om je oren te beschermen, maar ook om jou het leven gemakkelijker te maken.

 

Als oordopjes niet voldoende meer zijn

In veel gevallen kun je oordopjes aanschaffen en zo je probleem verhelpen. Maar standaard oordopjes zitten niet altijd even lekker, passen niet goed in je oor en sluiten soms te veel geluid af. Misschien wil je je snurkende partner niet horen, maar je zoon of dochter in een andere kamer wel. Het is geen fijne gedachte als je volledig van alle geluiden wordt afgeschermd en dat hoeft ook niet. Je kunt namelijk ook gehoorprotectie op maat bestellen en op die manier zelf aangeven wat je nog wel en wat je niet meer wilt kunnen horen. Dit wordt gedaan door middel van filters. Op die manier krijg je gehoorbescherming die aansluit bij je situatie, maar die ook goed past.

De voordelen van gehoorprotectie op maat

Heb jij nog je twijfels over of je gehoorprotectie op maat nodig hebt? Lees dan de volgende lijst met voordelen door.

  • Gehoorbeschadiging merk je pas op de lange termijn. Bescherm je oren nu met de beste protectie, zodat je hier later geen problemen mee krijgt.
  • Op maat gemaakte gehoorbescherming past perfect in je oor en wordt specifiek voor jou geproduceerd.
  • Je kunt zelf aangeven wat je wel en niet wilt kunnen blijven horen en in hoeverre je het geluid wilt kunnen dempen.
  • Je op maat gemaakte gehoorprotectie gaat gemakkelijk 2 jaar mee en in de meeste gevallen veel langer.

Situaties waarin gehoorprotectie ideaal is

Er zijn veel situaties te bedenken waarin gehoorbescherming belangrijk is. Bedrijven, bijvoorbeeld, zijn verplicht om de oren van hun medewerkers te beschermen. Ben je een zanger(es), muzikant of ga je veel naar concerten, dan is gehoorprotectie essentieel. Laat deze op maat maken en er gaat niets van de kwaliteit van de muziek verloren. Gebruik je veel hobby apparaten, rijd je regelmatig motor, zwem je veel, wil je rustig kunnen slapen of beoefen je een schietsport? Zelfs dan heb je al baat bij gehoorbescherming. En laat je deze op maat maken door Audinc, dan worden je oren perfect beschermd.

Frederik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *