Een eigen tafel maken

Een eigen tafel maken kan een leuk hobby project zijn. Om een goede stevige tafel te maken heb je een aantal dingen nodig. Als eerste is het onderstel van groot belang. Waar de een voor een stalen x frame gaat, geeft de ander de voorkeur aan een houten variant. Het is van belang om dit op voorhand uit te denken. Het onderstel is namelijk van groot belang hoe stevig de tafel staat. Wanneer je kiest voor een onstabiel onderstel maar wel een massief tafelblad, dan kan het voorkomen dat het onderstel het tafelblad niet kan houden. Om dit te voorkomen is het uitzoeken van een geschikt onderstel van groot belang.

 

Het geschikte onderstel

Een onderstel kan van diverse materialen gemaakt worden en komt in verschillende vormen en maten. De X frames, U frames en V frames vallen de laatste zijn goed in de smaak. De robuuste uitstraling zorgt het ervoor dat het onderstel een echte eyecatcher is. Vroeger werden deze vaak in de houten vorm gebruikt, waar tegenwoordig staal een veel gekozen optie is. Vaak wordt het onderstel en het tafelblad gekozen op basis van de stijl van de woning. Waar de ene kamer een pronkstuk nodig heeft, vraagt de andere ruimte juist om rust. Natuurlijk is de afmeting van de kamer en de beoogde tafel van groot belang. Wanneer deze niet in verhouding is, zal de tafel niet goed tot zijn recht komen. Nu het onderstel uitgekozen is, is het tafelblad aan de beurt.

 

Het uitzoeken van een geschikt tafelblad

Massiefhouten panelen kunnen voor diverse doeleindes gebruikt worden. Wanneer je een robuuste tafel wilt, heb je hier een stabiel tafelblad voor nodig. Een massief tafelblad helpt bij de robuuste uitstraling en zorgt er voor dat de tafel een stabiel draagvlak heeft. Een massief tafelblad wordt gemaakt van dikke massieve houten panelen. Afhankelijk van eigen wensen en eisen kan je een massief houten paneel op maat laten zagen. Hierdoor heb je zelf geen last van splinterig dat kan voorkomen bij het zagen van eikenhout. Daarbij kunnen  nog andere houtsoorten gebruikt worden zoals beukenhout en notenhout. Een andere houtsoort zorgt voor een andere look.  Een massief eikenhouten tafel komt in veel woningen mooi tot leven.

Frederik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *