Help! Mijn auto is total loss

Er is natuurlijk niets vervelender dan wanneer de auto total loss wordt verklaard. Vaak denken mensen dat je er op dat moment helemaal niets meer mee kan. Toch is dat gelukkig niet helemaal waar. Zelfs een auto die total loss is verklaard, kan nog steeds verkocht worden. In deze tekst gaan we kijken naar auto’s, wanneer deze total loss worden verklaard en wat je kan doen met een auto die total loss is verklaard.

Total loss

Total loss kan twee verschillende dingen betekenen. Bij de eerste houdt het in dat de auto helemaal niet meer gemaakt kan worden. De auto is gewoon echt kapot en er is geen reden meer om deze naar een garage te brengen.

Ook kan het zijn dat de auto nog gemaakt kan worden, maar dat de reparatiekosten veel hoger liggen dan de waarde van de auto zelf. Ook dan kan het zijn dat de auto total loss wordt verklaard.

Of de auto nou gemaakt kan worden of niet, het betekent natuurlijk niet dat alle onderdelen van de auto kapot zijn. Sommige onderdelen zijn nog heel en kunnen nog steeds verkocht worden.

Sloopauto verkopen – onderdelen

Deze onderdelen kunnen nog verkocht worden. En op die manier heb je dus zeker nog wel wat aan een sloopauto. Je kan nog steeds een leuk bedrag krijgen voor de onderdelen die nog heel zijn. Je moet dan wel zelf hiervoor aan het werk gaan.

Eventueel de onderdelen loshalen van de auto en per stuk verkopen. Toch is er ook nog een makkelijkere manier.

Sloopauto verkopen – geheel

Je kan de sloopauto namelijk ook gewoon in z’n geheel verkopen. Verschillende bedrijven zijn bereid om een sloopauto over te nemen zodat zij hier onderdelen van kunnen verkopen of andere dingen mee kunnen doen. Het voordeel hieraan is dat je er zelf vrij weinig voor hoeft te doen.

Heel weinig aangezien de sloopauto zelfs door de koper wordt opgehaald. Je hoeft dus ook niet te zorgen voor vervoer zodat de auto bij de nieuwe plek kan komen. Het bedrijf haalt de sloopauto gewoon op bij huis.

Meer lezen? Kijk op sloopauto verkopen Den Haag.

lyter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *