Een auto importeren uit Duitsland is voordeliger

Het importeren van een auto uit Duitsland; wat heb je daar nou eigenlijk aan? Zitten daar echt voordelen aan? Tegenwoordig kom je het steeds vaker tegen dat mensen een auto invoeren uit Duitsland. Hoe komt dat toch? In ons kleine kikkerlandje worden toch genoeg wagens te koop aangeboden?

Wat zijn de voordelen?

Dat steeds meer Nederlanders de keuze maken om een auto te importeren uit Duitsland, zal niet voor niets zijn. Er zitten namelijk een aantal grote voordelen aan een auto invoeren uit Duitsland:

Gunstigere prijzen

Het is simpelweg de waarheid: de prijzen van voertuigen in Duitsland zijn gewoon veel voordeliger dan in ons land. Ook het onderhandelen gaat vaak beter af. Je zou het misschien niet verwachten, maar zelfs na de invoering is het prijsverschil nog best flink!

Breder aanbod

Nederland is natuurlijk maar klein vergeleken met Duitsland, dus een goede tweedehands auto is makkelijk te vinden. Keuze genoeg dus! Hierdoor wordt je ook in de mogelijkheid gebracht om écht het onderste uit de kan te halen m.b.t. het kopen van een tweedehands auto.

Luxere uitvoeringen

In Duitsland zijn er meer auto’s met een volle uitvoering dan in Nederland. Even simpel gezegd: in ons land zijn de meeste wagens niet vol uitgevoerd door de bijtelling. Het is niet te doen! Dus in Duitsland heb je meer kans om vol uitgevoerde auto’s te vinden en dat ook nog eens tegen een betere prijs.

Overhouden op BPM

Als je jezelf hier wat in verdiept, kun je hier best veel op besparen. Je kunt namelijk de BPM-aangifte op een bepaalde manier uitvoeren dat je er best wat op besparen kunt. Dit bedrag kan zelfs tot in de duizendjes oplopen. Advies inwinnen is dus geen gek idee.

Beter verzorgde auto’s

Het feit is ook dat de meeste Duitsers echt zuinig zijn op hun auto. Ook is het in Duitsland heel normaal dat een auto bij de dealer wordt onderhouden. Als je dus een Duitse auto importeert, is de kans ook groter dat de auto goed onderhouden is.

lyter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *