Waar een VPS hosting goed voor is

Een VPS hosting is een virtual private server. Het is een server waar de eigenaar meer vrijheid heeft en ook meer zekerheid over de capaciteit voor de website of applicaties. Het is mogelijk om een VPS helemaal zelf in te richten om hier optimaal gebruik van te maken. Het is slim om de goedkoopste VPS te nemen als dit aansluit op de behoeften. Er zijn volop mogelijkheden en het budget is natuurlijk van doorslaggevend belang om een goede keuze te maken.

Een eigen videodienst starten?

Video heeft de toekomst. Ook nieuwe diensten als Netflix tonen dit eigenlijk aan. Het is natuurlijk jammer dat niet al deze diensten gratis zijn. Aan de andere kant biedt het ook kansen om er één te starten.

Het opslaan en laten afspelen van video’s kost natuurlijk veel ruimte en ook bandbreedte. Vervolgens is het belangrijk dat de server het allemaal aankan. Het is dan een idee om een VPS te gebruiken.

Alles onder controle

Een groot voordeel van een eigen VPS is dat je zelf alles onder controle hebt. Je bent niet afhankelijk van hoe een ander de server gebruikt. Bij een shared server moet je namelijk alle bandbreedte en ook de processorkracht delen met andere sites. Het kan leiden tot een langzamer werkende site. Iets wat je natuurlijk het beste kunt voorkomen door een eigen VPS te nemen.

Hier ben je de enige partij die volledig gebruik maakt van alle capaciteit en mogelijkheden. Ook kun je de server helemaal naar wens inrichten om je eigen applicaties te draaien. Een pluspunt natuurlijk.

Hogere kosten?

Of de kosten daadwerkelijk hoger zijn is hoofdzakelijk afhankelijlk van wat er nu voor de hosting betaald wordt. Wanneer dit al redelijk hoog is en je dan overstapt op een budget aanbieder van VPS oplossingen dan kan het verschil minimaal zijn.

lyter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *