Alles bestuurbaar met een app: een droom…

Denk je eens in: je wekker gaat en met éen druk op de knop kun je alvast je douche aanzetten zodat het water al warm is als je eronder stapt. Terwijl je met je slaperige hoofd naar je badkamer loopt kun je met een andere app alvast je koffie apparaat laten lopen. Zo kun je meteen je kopje koffie opdrinken als je net klaar bent met douchen. Voor degene die helemaal luxe willen doen is er ook de optie om de commando’s gewoon in te spreken op je telefoon en de apps zetten alle apparaten in werking.

Het klinkt een beetje als een futuristisch idee, maar deze way of life is dichterbij dan we denken. Er bestaan al slimme energiemeters waarmee je op afstand en via een app je verwarming aan kan zetten, je kunt je koffiemachine op een wekkertje laten lopen en apps als Google Home zorgen ervoor dat je nooit meer handmatig je lampen aan of uit hoeft te doen.

Je hoeft niet eens van je bank meer op te staan. Aan de ene kant klinkt het als een droom, maar worden we wel echt gelukkig van al die gadgets die ons het harde werk uit handen nemen?

…of toch niet?

Wellicht. Op de korte termijn. Voor velen is het een ideale weekenddag: je rolt van je bed naar je bank, de drankjes en het voedsel dienen zich vanzelf aan en je hoeft niks meer te doen. Maar denk aan hoe lui je misschien wel zult worden en denk aan de lichamelijk kwaaltjes die je over zult houden aan het onbeweeglijke die dit soort apps ons zullen brengen.

Denk aan de verveling. Niet elke ontwikkeling is dus een goede.

Gelukkig hoeven we ons hier waarschijnlijk niet eens zorgen over te maken, want de apps die verschillende sporten ondersteunen en verschillende workouts aanbieden schieten ook als paddestoelen uit de grond. Overal wordt voor gezorgd. Nu en in de toekomst.

lyter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *